Aki feketét visel, az színesen öltözik, mert minden színt egyszerre hord.

Szerintem pedig mocskosul kényelmes, mert nem kell gondolkodni mit vegyél fel. Persze most játszhatnánk a színekkel, hogy a fekete és a fehér a legkevesebb embernek áll jól, meg a fekete mélyíti a ráncokat. De. Egyszerű, bírja a koszt, ha kopik max. szürkül, de mindig menő.

Tetőtől talpig feketében tekintélyt sugárzol, komolyság leng körül, és hatalom birtokosának ábrándját kelted.

Elegancia és függetlenség. Fegyelem és egyensúly.

Ha feketét hordasz szeretnél különbözni másoktól, szeretnél érdekesebbnek tűnni.

Ha feketét hordasz, minden olyan szimbolikus tulajdonsággal felruházod magad, ami a mai külsőséges felfogás szerint irigylésre méltó: gazdagság. luxus, visszafogottság.

Ha feketét hordasz az lázadó szellemű vagy, élen járó szeretnél lenni valamiben.

“Stimulálja az erotikus oldalt, kihívást jelent és rejtélyt teremt.”

De ennek a színnek is van egy még sötétebb oldala, a bűn, az okkultizmus, a “fekete gazdaság”. Túl a gyász jelentésén.

 

Meglepő módon a szerelem egyik színének tartják, a csábítás szerepét tölti be, az eroszra  hat. Szenvedély, öröm, rejtély, kihívás, fájdalom sőt szabadság.

Ha  feketébe öltözöl, azt jelenti hogy biztonságra van szükséged, de közben keresed a függetlenséget. Kimutatod vele azt a vágyadat, hogy ne zavarjanak mások gondolataid, mondanivalóid és tetteid  közben.

Segíti a befelé fordulást, a bensőnkre koncentrálást.

A legszínesebb ruhákat készítő trendi, felkapott divattervezők, és öltöztetők miért hordanak sorra csak feketét? Ahogy elérnek egy ismertségi szintet, egy színvonalat, onnan már a nevük elad, nincs szükségük feltűnésre, jöhet a titokzatosság, komolyság . Előtte még persze fel kell tűnni, kiemelkedni a többiek közül, hogy lehetőség legyen bizonyítani.

A valódi hús-vér életben sincs másképp. Ízlésesen, jó hatással kell lenned a megcélzott környezetedre, hogy a kinézeted eladjon. Az ismeretlenség feketéje rejtélyessé tesz. A többi már többedleges szempont.

Fényes feketét este viselj! Finomságot kölcsönöz. Elegáns és csábító leszel.  Az est fényét egy szatén hajtókával erősen emelni leszel képes.

Azt javasolják sokan, hogy napközben kerüld el, és azokban a pillanatokban is, amikor szomorú vagy a fekete legyen tabu.

 

 

 

 

Share This