Farmer sportzakóvalVannak olyan összeállítások, amik valami rejtélyes oknál fogva megragadják mindenki figyelmét. a farmer sportzakóval pont ilyen. Valószínűleg azért mert jól csináljuk. Olyan  ez mint egy szoknya alól kikandikáló magassarkúval tökéletesített női vádli:

Erősen felkelti az érdeklődést.

Hogy miért?

Mert:

 1. Férfias, úgy igazán
 2. Több az átlagosnál, sokkal több
 3. Letisztult, egyszerű
 4. Rugalmasan alakítható, használható

Könnyű-e kipróbálni a sprtzakót ? Igen

Könnyű-e  megtanulni használni a sportzakót ? Nem

Ezért most jöjjön egy kis gyakorlati segítség, hogy ne legyen olyan félelmetes ez a terep SEM!

Az első trükk, hogy kell egy jó minőségű sportzakó. Anyagában és  szabásában is  jónak kell lennie. Ennek ugyan ára van, viszont meglesz a bére is cserébe.

A zakónak önmagában kell “működnie”, nem célszerű, sőt én nem is engedném az öltöny felső részét befogni, mert a zakón előbb utóbb meg fog látszani a használat, és újra párosítva a nadrággal, elég leharcoltan fog kinézni, gyakorlatilag használhatatlanná válik.

Milyen szempontok szerint válaszd ki A ZAKÓT ?

 1. Illeszkedjen, kövesse tested vonalát derékban, vállban és megfelelően hosszú legyen az ujja.
 2. Anyaga lehet farmer, de kordbársony, sávoly (diagonál irányban szövött) szövésű szövet, vagy len illetve pamut vászon is, attól függően mi illik  a stílusodhoz.
 3. Figyelj a részletekre. Rátétes varrású zsebek, bőr vagy szövet, szögletes vagy ovális könyöklők, keskeny vagy széles gallér. Ez mind attól függ, hogy sportosnak, elegánsnak, munkába járósnak vagy szórakozósnak szánod inkább.
 4. Váll. Nagy előnye a zakónak, hogy rádob egy lapáttal a vállszélességre és formára, de ne essünk túlzásba.
 5. Kis vállszélesítés, kissé behúzott derék, de semmi extrém. Legyen elég laza, hogy be tudjuk gombolni, és kényelmesen mozogni benne.
 6. Szín. Laza sportos, nem hivatali viseletről beszélünk, ezért nem kell olyan komolyan venni. Próbálj ki világosabb színeket, pl. az arany vagy a barna színek közül. De ne válassz csíkos sportzakót, az túl karót nyelt, üzleti. Ja és nappalra a fekete felejtős!

 

Válasszuk ki a megfelelő FARMERt is:

Itt is egy sor követelményt kell szem előtt tartani, de ez sem okozhat neked gondot.

Ilyen a legmegfelelőbb:

 1. Szorosan illeszkedik a testre. Nem csak úgy itt, ott, hanem mindenhol követi a test vonalát, de nem feszül.
 2. A laza farmer ugyanolyan rossz, mintha feszülne, mert nem engedi siklani a tekintetet, nem engedi végiggördülni a figyelmet, hanem megállítja itt-ott, ami persze lehet szexi, no de nem minden szituációban érdemes ezt bevetni.
 3. A nadrág hossza is fontos, mivel szép cipővel mutat, ezért pont a cipő kezdetéig kell érnie. Ha túl hosszú beráncolódik a cipőre érve, és ugyanúgy üti a hatást, szedett-vedettnek tűnik. Ha meg rövid az kinőtt hatást kelt, túl magasan vágja a lábszár látványát, szintén nem engedi tovasiklani a tekintetet.
 4. Jó minőségű, vastagabb anyagból kell, hogy készüljön, ne kelthesse azt a látszatot, hogy szereléshez vagy erdőjáráshoz használod egyébként.
 5. Tiszta egyszerű kinézete legyen, ne legyen szakadt, savazott, koptatott, hímzett, vagy bármi rátétes. Nézzen ki tisztességesen és tisztán.
 6. Sötétebb színű, akár fekete is lehet. Aki nagyon divatkövető akar lenni választhat világosabb árnyalatot, fehéret vagy világos szürkét is, de kezdőként mindenképpen a sportzakónál sötétebb árnyalatú farmernadrág mellett köss ki, később lehet kísérletezni, ha magabiztosságot nyertél.

Ha kék zakót választottál és meg akarod törni a kék uralkodását, akkor választhatsz keki, sárgás barna, zöld vagy olivabogyó színt. Az árnyalatok kombinációjára figyelj!

Használj kiegészítőket.

A sportzakó nagy előnye, hogy szélesíti a vállat, és kitűnsz benne a tömegből még akkor is, ha farmer van rajtad. Tök jól nézel ki, miért ne dobnád még jobban fel  egy kevés  “fűszerrel”. Egy mákszemnyi kreativitásra és a kísérletező hajlamodra van csupán szükséged.

Színes dísz a mellzsebben. Üssön el teljesen a zakótól és legyen mintás, hogy jól meg tudják nézni.

Nyakkendő. Lehet kötött, matt, bőr, fa, bármi, csak ne fényes selyem, mert az a hivatalos kinézet része.

Szemüveg. Lehet játszani a színes, formás keretekkel.

Ékszerek. Egy letisztult vonalú egyszerű óra, bőr, zsinór vagy ásvány karkötő ha vékony akár több is egyszerre, gyűrű, vérmérsékleted szerint.

Kísérletezz!

Keress egy jó INGet. A jó ing elkísér bárhova, sokoldalú, hordhatod hét végén, üzleti eseményen, családi összejövetelen, akárhol. Ha tökéletes sportzakót és farmert választottál, fontos, hogy az ing is közel tökéletes legyen.

Viszont itt teszünk egy kis csavart a dologba, mert nem kell feltétlenül a hagyományos hosszú ujjú inghez ragaszkodnod. Jöhetnek a pólók, és nem is kell feltétlenül gallérosnak lenniük. A galléros póló vagy ing az alkalmibb, hivatalosabb irányba tolja az összképet.

A leglazább kinézetedhez válassz sötét színű egy színű pólót és egy kényelmes, (nem széttaposott) deszkás cipőt.

Kényelmes, laza, dögös!Farmer sportzakó

Ha a galléros póló mellett döntesz nyugodtan válassz rövid ujjút, de gombold be az összes gombját, a kikandikáló mellizom, vagy szőrzet lehet riasztó is.  Ne válassz élénk színt. A póló és a sportzakó szövés mintái üssenek el egymástól, különbözőek legyenek, de ne legyenek mintásak. A legbiztonságosabb választás, fehér, kék vagy más színek sötét árnyalatai.

Ha esti programod van, egy kék fehér hentes csíkos ing, sötétkék sportzakó, vagy apró geometrikus vagy virágmintás ing, nagyon sötét zöld sportzakóval felejthetetlen lesz.

Hogy teljes legyen a kép, nem hagyhatjuk ki a cipőt sem. A sportoson van a hangsúly, ezért nem kell semmi komolyra gondolni. Elhagyhatod az öltönyökhöz tervezett feszes szabályoknak megfelelő lábbeliket.

Jöhetnek a textil CIPŐk, áttört, perforált bőr cipők, olyasmik amiket farmerhez hordasz egyébként is. Kiválóan helyettesítik a szandált!

Ha nem akarsz színben mellé nyúlni kezdetben ragaszkodj a barna, szürke, bordó árnyalatokhoz. Ha már rátanultál biztonságosabban használsz más színeket is.

A fekete egyébként is a formális színek kategóriájába tartozik. Tudom ennek elkerülése a legnehezebb, mert megszoktuk, hogy mindenhez felvehető. Erőltesd meg magad, és a sportzakó farmer kombóhoz ne használd.

Képek (pinterest)

farmer sportzakó

sportzakófarmer sportzakó

Share This