csata

Ha rossz csatába mész jó fegyvert válassz. (Blitz, Jason Statham) Folyamatosan a fejemben mászkál ez a film, és nem hagy nyugodni a gondolat, mert ez bizony az élet minden területére igaz, így ennek az oldalnak a tartalmára is.

Sok hónapnyi vergődés után úgy döntöttem megközelítést váltok, és a legszárazabb őszinteség szögesdrótját kézbe fogva, vállalva a népszerűtlenség liftaknáját, nem követem tovább az öltözködésről szóló negédes oldalak stílusát, mert az nem én vagyok. Segíteni szeretnék és szórakoztatni. Átlátni, megérteni, alkalmazni, nem csipogni, fennhéjázni, lenézni. Sok változót feldolgozni lehetetlen, de legalább is fárasztó, iszonyú fárasztó. Az elkövetkezendő szezonok sikkjéről, kelleméről, módijáról pedig csak egy szó jut eszembe unalmas. Unom mert nem férfira tervezik a férfinak szánt ruhákat. Erőtlen, nyamvadt modelleket látok lehetetlen női ruhákban, ez bosszant. Unalmas, uniformizált, egysíkú választékot az üzletekben, ami lelomboz. Tudom a kereskedelem az eladásról szól. Mindenki eladni akar, de kapaszkodót adni senki. /ezen túl nevem senki/

“Á vedd csak meg, ha jó a méret tökéletes lesz!”

Már régen nem erről szól! Megrekedtünk, egy helyben toporgunk és várjuk a csodát, a megváltást, a hírnevet, gazdagságot, kisportolt testet, 30 kiló fogyást, a panorámás villalakást, szuper nőt a szuper sportkocsiban. Mire fel? Mert elhisszük hogy lehetetlen nincs. Tehát az sem lehetetlen, hogy a seggem egy fotelban meresztve a nyakamba önti a vakszerencse mindezt. Ehh…ezt a badarságot.

Divatszempontjából egy nőnek könnyű! Igen is könnyű. A sztereotípiák a mai napig élnek, tehát más dolguk nincs mint szépnek, kívánatosnak lenni. Okosak is lehetnek, de ha már azok, akkor az előbbi elvárás nem vonatkozik rájuk, mert akkor már férfiak. Tehát aki túl szép az csak legyen szórakoztató, aki okos az hajtson hasznot.

Minden adott a női szépség kibontakoztatásához, már egy tömegcikk árudából, kevés befektetéssel is produkálhatunk látványos végeredményt. A férfi pedig ne kívánatos  legyen, hanem gazdag, és legyen elég esze szűrni.

Csakhogy!

Visszautalva úgy 150 évvel ez előttre: Ruhát nem vettek, hanem varrattak, pontosan és méretre, a legjobb szabók ismerték a legújabb technikákat, a legeslegjobbak pedig azt a legmodernebb anyagokból tudták levarrni. Ergo: akkor is volt különbség. A mai helyzetet hadd ne jellemezzem, elég egy eladó képességeit pár keresztkérdéssel próbára tenni.

Ezért igen is hatalmas hendikeppel indulnak a férfiak a mindennapok elleni “csatába”, mert a “fegyverkészítők” Mekk Elek módjára osztogatják a tutit…

Share This